Διαχείριση προσωπικών δεδομένων
Μάθετε για τα προσωπικά δεδομένα

Διαβάστε πληροφορίες σχετικά με την πολιτική απορρήτου και τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων από τη χρήση της ιστοσελίδας   prospelasi-north.gr

Η παρούσα πολιτική επεξεργασίας/προστασίας προσωπικών δεδομένων (εφεξής «Πολιτική») παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή, την αποθήκευση, την επεξεργασία και τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων.

Η εταιρεία με την επωνυμία prospelasi-north.gr(εφεξής «Εταιρεία» ή «εμείς» ή «μας») που εδρεύει στο 20 χλμ, Θεσσαλονίκης – Περαίας τηλ. +30 239-2307163 διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επικοινωνίας info@prospelasi-north.gr, ενεργώντας ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας Δεδομένων, συλλέγει, αποθηκεύει, χρησιμοποιεί και γενικά επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα.

Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα;
Ο όρος «δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα» αναφέρεται σε πληροφορίες φυσικών προσώπων, όπως, ενδεικτικά, το ονοματεπώνυμο, η ταχυδρομική διεύθυνση, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο αριθμός τηλεφώνου επικοινωνίας κ.λπ., οι οποίες σας ταυτοποιούν ή μπορούν να σας ταυτοποιήσουν, εφεξής αναφερόμενες ως «Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα ή Δεδομένα».

Ποια είναι η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων;
Κάθε πράξη ή σύνολο πράξεων που εκτελείται, με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταγραφή, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η διαβούλευση, η χρήση, η κοινοποίηση με διαβίβαση, η διάδοση ή οποιαδήποτε άλλη μορφή διάθεσης, η ευθυγράμμιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.

Ποια δεδομένα συλλέγουμε από εσάς;
Φροντίζουμε να συλλέγουμε μόνο Δεδομένα που είναι απολύτως απαραίτητα για την εξυπηρέτηση του σκοπού για τον οποίο παρασχέθηκαν και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν.

Με εξαίρεση τυχόν Δεδομένα που συλλέγονται από Cookies (δείτε περισσότερα στην Πολιτική για τα Cookies εδώ), τα Δεδομένα περιορίζονται σε αυτά που έχετε παράσχει ρητά και για συγκεκριμένο σκοπό και εφόσον έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας. Συλλέγουμε επίσης Δεδομένα κατά την επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας και εφόσον έχετε συναινέσει σε αυτό, συγκατάθεση η οποία τεκμαίρεται με τη συμπλήρωση των αντίστοιχων πεδίων.

Δεδομένα ταυτότητας, όπως όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, email

Δεδομένα επικοινωνίας/αποστολής, όπως ταχυδρομική διεύθυνση, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός τηλεφώνου.

Στοιχεία αναγνώρισης, όπως όνομα χρήστη, διεύθυνση IP

Πώς χρησιμοποιούμε τα Δεδομένα σας;
Η επεξεργασία των Δεδομένων σας πραγματοποιείται είτε από το ειδικά εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Εταιρείας μας, είτε μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών από την Εταιρεία μας και κατ’ εξαίρεση από τρίτους, οι οποίοι, έχοντας δεσμευτεί συμβατικά με την Εταιρεία μας για την εμπιστευτικότητα και την προστασία των Δεδομένων σας, τα επεξεργάζονται αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς για τους οποίους μας έχουν παρασχεθεί.

Δημιουργία λογαριασμού χρήστη: Η Εταιρεία επεξεργάζεται τα Δεδομένα σας προκειμένου να σας παρέχει λειτουργίες λογαριασμού και να διευκολύνει, για παράδειγμα, τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης ή την αγορά προϊόντων ή/και υπηρεσιών.

Ενημερωτικό δελτίο: Η Εταιρεία σας παρέχει τη δυνατότητα να επιλέξετε, εφόσον το επιθυμείτε, να ενημερώνεστε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας σχετικά με προωθητικές/διαφημιστικές δραστηριότητες της Εταιρείας (π.χ. για νέα προϊόντα/ή υπηρεσίες που διατίθενται στην αγορά, τυχόν προσφορές, λειτουργία νέων σταθμών ενοικίασης αυτοκινήτων, τουριστικών γραφείων κ.λπ.)

Υπηρεσίες πληροφόρησης στην Ιστοσελίδα:Η Εταιρεία παρέχει υπηρεσίες πληροφόρησης για τους πελάτες της

Επικοινωνία: Η Εταιρεία χρησιμοποιεί τα Δεδομένα σας για να απαντήσει στα αιτήματα/ερωτήματα που υποβάλλετε, ενδεικτικά μέσω του ContactCenter και των φορμών επικοινωνίας.

Συμμετοχή σε διαδικτυακές προωθητικές ενέργειες/διαγωνισμούς: Η Εταιρεία επεξεργάζεται Δεδομένα που συμπληρώνετε για τη συμμετοχή σας σε διαγωνισμό, εφόσον συμφωνείτε, προκειμένου να διεξάγει διαγωνισμούς, να σας ειδοποιήσει εάν είστε νικητής του διαγωνισμού και να σας παραδώσει το βραβείο σας.

Συμμετοχή σε διαδικτυακές έρευνες αγοράς / ερωτηματολόγια: Η Εταιρεία επεξεργάζεται Δεδομένα που συμπληρώνετε για τη συμμετοχή σας σε on-line έρευνες, για παράδειγμα δημογραφικά στοιχεία (ηλικία, εισόδημα κ.λπ.). Μπορείτε να καταχωρίσετε όλες ή καμία από τις πληροφορίες, κατ’ επιλογή σας. Τα αποτελέσματα των ερευνών θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τη βελτίωση των λειτουργιών του ιστότοπού μας, για την αξιολόγησή σας και τη μετέπειτα βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχονται και για κανέναν άλλο σκοπό.

Για ποιο σκοπό επεξεργαζόμαστε τα Δεδομένα σας;
Συλλέγουμε τα Δεδομένα σας για τους σκοπούς των παρεχόμενων προϊόντων ή/και υπηρεσιών, ενδεικτικά για:

την παρακολούθηση, βελτίωση και προσαρμογή στις προτιμήσεις και τις επιλογές σας όσον αφορά τα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες μας,

την αποστολή, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πληροφοριών σχετικά με τα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες της Εταιρείας,

την έρευνα ικανοποίησης των πελατών μας, την προώθηση των προϊόντων ή/και υπηρεσιών μας, την αποστολή ενημερωτικών δελτίων για τα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες μας,

την αξιολόγηση αιτήσεων και βιογραφικών σημειωμάτων με σκοπό τη δυνατότητα απασχόλησης στην Εταιρεία μας,

την επικοινωνία μεταξύ μας

Ποια είναι η νόμιμη βάση για την επεξεργασία των Δεδομένων σας από την Εταιρεία;
Η επεξεργασία των Δεδομένων σας πραγματοποιείται σύμφωνα με:

τους όρους της συμβατικής μας σχέσης,

τη συγκατάθεσή σας, όπου απαιτείται,

τις υποχρεώσεις της Εταιρείας που απορρέουν από τη νομοθεσία (π.χ. φορολογική, εργατική, ασφαλιστική νομοθεσία κ.λπ.),

το έννομο συμφέρον της Εταιρείας μας.

Ποιοι είναι οι αποδέκτες των δεδομένων σας;
Η Εταιρεία εγγυάται ότι δεν θα διαβιβάσει, αποκαλύψει, εκχωρήσει κ.λπ. τα Δεδομένα σας σε τρίτους (εκτός από αυτούς που αναφέρονται στο παρόν) για οποιονδήποτε σκοπό ή χρήση, εκτός εάν αυτό καθίσταται υποχρεωτικό από την ισχύουσα νομοθεσία ή απαιτείται από δημόσιους/δικαστικούς φορείς/αρχές.

Πρόσβαση στα Δεδομένα σας έχει το απολύτως απαραίτητο προσωπικό της Εταιρείας, το οποίο δεσμεύεται από υποχρεώσεις εμπιστευτικότητας, καθώς και οι συνεργαζόμενες με εμάς εταιρείες, οι οποίες επεξεργάζονται τα Δεδομένα σας ως Κοινός Υπεύθυνος Επεξεργασίας ή ως Εκτελούντες την Επεξεργασία για λογαριασμό μας και σύμφωνα με τις οδηγίες μας.

Πώς διασφαλίζουμε ότι οι Εκτελούντες την Επεξεργασία & οι Εκτελούντες την Επεξεργασία σέβονται τα Δεδομένα σας;
Οι Εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό μας έχουν συμφωνήσει και δεσμευτεί συμβατικά με την Εταιρεία:

να διατηρούν την εμπιστευτικότητα,

να μην αποστέλλουν τα Δεδομένα σας σε τρίτους χωρίς την άδεια της Εταιρείας,

να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας,

να συμμορφώνονται με το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και ιδίως με τον κανονισμό 679/2016/ΕΕ (γνωστό και ως ΓΚΠΔ).

Οι Εκτελεστές μπορούν, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, να απασχολούν άλλα πρόσωπα, τα οποία καλούνται Υποεκτελεστές. Στην περίπτωση αυτή, ο υπεύθυνος επεξεργασίας θα πρέπει να έχει δώσει εξουσιοδότηση για να χειριστούν την επεξεργασία των Δεδομένων εν όλω ή εν μέρει. Κατά συνέπεια, ο υποεκτελών έχει τις ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα με τον εκτελούντα την επεξεργασία, όπως περιγράφονται λεπτομερώς στην παρούσα πολιτική και πάντοτε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που του έχουν ανατεθεί, και ευθύνεται από κοινού και εις ολόκληρον με τον εκτελούντα την επεξεργασία.

Πότε διαγράφουμε τα Δεδομένα σας;
Διατηρούμε τα Δεδομένα σας μόνο για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο μας έχετε παράσχει τα δεδομένα σας και σύμφωνα με τις ισχύουσες νομικές διατάξεις.
Η δήλωση συγκατάθεσής σας για την αποστολή ενημερωτικού δελτίου διατηρείται για όσο διάστημα λαμβάνετε ενημερωτικό δελτίο από την Εταιρεία, εκτός εάν επιλέξετε να σταματήσετε να το λαμβάνετε.

Τα προσωπικά δεδομένα που παρέχετε για τη συμμετοχή σας στα προγράμματα παροχών προς τους πελάτες θα διαγράφονται όταν λήξει η διάρκεια του προγράμματος ή αν συντρέχει λόγος αποκλεισμού σας από το πρόγραμμα ή αν εκφράσετε την επιθυμία σας να σταματήσετε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα, όπως περιγράφεται στους όρους χρήσης του προγράμματος.
Τα δεδομένα που υποβάλλονται σε επεξεργασία κατά τη διάρκεια της συμμετοχής σας σε διαγωνισμούς ή/και έρευνες αγοράς θα διατηρούνται για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού ή της έρευνας και στη συνέχεια θα διαγράφονται.

Η Εταιρεία δεσμεύεται να προστατεύει τα Δεδομένα σας.
Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ασφάλειας των Προσωπικών σας Δεδομένων, έχουμε λάβει όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα, τα οποία βελτιώνονται συνεχώς με βάση τις τεχνολογικές εξελίξεις, με μοναδικό σκοπό να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την προστασία των Δεδομένων σας από κάθε μορφή τυχαίας ή παράνομης επεξεργασίας.

Ποια είναι τα δικαιώματά σας;
Έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα.
Αυτό σημαίνει ότι έχετε το δικαίωμα να ενημερώνεστε από εμάς εάν επεξεργαζόμαστε τα Δεδομένα σας. Εάν επεξεργαζόμαστε τα Δεδομένα σας, μπορείτε να ζητήσετε να ενημερωθείτε σχετικά με τον σκοπό της επεξεργασίας, το είδος των Δεδομένων σας που διατηρούμε, σε ποιον τα δίνουμε, για πόσο χρονικό διάστημα τα αποθηκεύουμε, εάν πραγματοποιείται αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, καθώς και τα άλλα δικαιώματά σας, όπως η διόρθωση, η διαγραφή, ο περιορισμός της επεξεργασίας και η υποβολή καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων.
Έχετε το δικαίωμα να διορθώσετε ανακριβή προσωπικά δεδομένα.
Εάν διαπιστώσετε ότι υπάρχει σφάλμα στα Δεδομένα σας, μπορείτε να μας υποβάλετε αίτημα για τη διόρθωσή τους (π.χ. διόρθωση του ονόματός σας ή επικαιροποίηση αλλαγής διεύθυνσης).
Έχετε το δικαίωμα στη διαγραφή/δικαίωμα στη λήθη.
Μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα Δεδομένα σας εάν δεν είναι πλέον απαραίτητα για τους προαναφερθέντες σκοπούς επεξεργασίας ή επιθυμείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας σε περίπτωση που αυτή είναι η μόνη νόμιμη βάση.
Έχετε το δικαίωμα στη φορητότητα των Δεδομένων σας.
Μπορείτε να μας ζητήσετε να λάβουμε τα Δεδομένα που έχετε παράσχει σε αναγνώσιμη μορφή ή να μας ζητήσετε να τα διαβιβάσουμε σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας.
Έχετε το δικαίωμα να περιορίσετε την επεξεργασία.
Μπορείτε να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας για όσο διάστημα εκκρεμούν οι αντιρρήσεις σας για την επεξεργασία.
Έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε και να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των Δεδομένων σας.

Έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε και να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των Δεδομένων σας.Μπορείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των Δεδομένων σας και θα σταματήσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας, εκτός εάν υπάρχουν άλλοι επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι που υπερισχύουν του δικαιώματός σας. Εάν έχετε συναινέσει στη συλλογή, επεξεργασία και χρήση των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή με μελλοντική ισχύ.

Ποιο είναι το εφαρμοστέο δίκαιο όταν επεξεργαζόμαστε τα Δεδομένα σας;
Το εφαρμοστέο δίκαιο είναι το ελληνικό δίκαιο, όπως διαμορφώνεται σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων 2016/679/ΕΕ, και γενικότερα το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Για τυχόν διαφορές που προκύπτουν σε σχέση με τα Δεδομένα σας, αρμόδια είναι τα κατά τόπους αρμόδια ελληνικά δικαστήρια.